söndag, april 13, 2008

Cykelfeber

Lance Armstrong, Eddy Merckx, Fausto Coppi. Stål, aluminium eller kolfiber. Kolfiber/aluminium-mix? Ram från Wilier eller Colnago? Campagnolo eller Shimano-växlat? Fulcrum-hjul? Competition Fit eller mer Eddy? Beställa från nätet eller stödja min lokala och ovanligt duktiga specialbutik på hörnet? Är det inte Tour de France snart? Jag har cykelfeber. Världens mest fantastiska sport.




4 kommentarer:

eff sa...

Vacchi + Adamsson. Bland det bästa med cykel för mig. Sen tog Comhem bort Eurosport. Så ingen bancykling en seg lördagseftermiddag eller Dauphiné Libéré eller Paris-Roubaix eller...ja nåt.

Sen blev jag lite lack efter Vino var dopad och allt härom året.

Hoppas Bäckstedt går bra i år. Hade ju lite strul med nyckelbensbrott och infektioner.

Har du råd, stöd lokala cykelmojen. Tycker jag.

Martin Munthe sa...

NU kan vi börja snacka om kulturskymning tycker jag!

Kolla på ett gäng lipsillar som slänger sig omkull på en gräsplan och försöker få sina motståndare dömda för fulspel går bra men en riktig prestationssport av övermänniskornatur som kräver hjärta och passion och uthållighet på gränsen till det ofattbara det anses vara en baggis som inte behöver plats.

Får trösta mig med att andra typer av spartansk hjältelidande är i ropet iallafall med UFC och K1-galan. Smurfer som sparkar boll är det mest sövande jag vet.

eff sa...

Nä jösses, fopoll har jag inte mycket för heller. Allsomnskan brukar jag kalla den.

Comhem har förstås kvar Eurosport i tilläggspaket, men i grundutbudet är det (snark) TV4 Sport. En annan grej jag saknar sen Eurosport försvann är tyngdlyftningen. Mycket bra kommentator där också. Och en trivsam sport med kubformade iranier som svingar ett sjättedels ton som vore det en supersize-bytta med popcorn.

Kampsport har jag aldrig gillat. Inte ens boxning. Tycker mest det är obehagligt. Tjuren Ferdinand-syndrom.

Anonym sa...

Apropå en annan "cykel"-sport. När såg ni motocross senast på TV?
Detta trots att det finns ett relativt stort intresse här i Sverige. Kolla bara på de tusentals förare som kör Gotland Grand National varje år...

Jaja. Det är väl prioriteringar hit och dit som med allt annat.

Hur går det med Year One förresten?