söndag, januari 20, 2008

Filmkrönikan special just nu

Filmbranschens heavies samlade på plats i TV-studion i Göteborg för att tala om SVENSK FILM. Denna magiska och gränslösa konstform uppfunnen av ljusillusionister för över hundra år sedan. Jag har aldrig sett en sån samling sura byråkratmänniskor med mungiporna vid knäna (Peter Possne och Ruben Östlund undantagna). Energilösa, andefattiga, tråkiga människor utan idéer och visioner. Den djupa svenska filmkrisen cementerad i en grupp oerhört mäktiga beslutsfattare. Med en självgod Gunnar Carlsson som grädde på toppen. Bra initiativ dock att göra programmet.

4 kommentarer:

Johannes Pinter sa...

När kan man se detta? Och vad gjorde Ruben Östlund där (var han independent-samvetet)?

Martin Munthe sa...

Vet inte om SVT lagt upp det i webb-TV-form ännu. Filmkrönikan brukar går att se så. Och, ja. Ruben Östlund var nog independent-samvetet i sammanhanget.

Tomas_Timelock sa...

Jag tyckte det var jättebra. Trodde aldrig jag skulle få se sådan här på SVT.

Visst! Några sura byråkrater och valet av "regissörer" var lite väl politiskt korrekt. (Filmkrönikan borde väl fokusera på FILMregissörer inte TV-regissörer)
Men valet av producenter tyckte jag dock var mkt bra. Dock var filmKRITIKERN från fragglarna lite väl tam i sina frågor. (tex inga kommentarer om Gunnar Carlssons märkliga artikel eller om jäv och/eller nepotism)

Hade väl iofs även varit än mer intressanatare att låt dem prata om filmpolitiken, med anlednig av;
http://www.filmnyheterna.se/Nyheter/Inget-nytt-filmavtal-efter-2010/

Skulle dessutom gärna sätt att svenska sk kvalitetsfilmer parallelklipptes dels med internationella erkända klassisker och med äldre svenska filmer - så man själv kan bilda sig en uppfattnig om kvaliteten och hur filmerna står sig.

Johannes;
Finns på SVT här;
http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?a=1032019&d=83418

/tomas

Johannes Pinter sa...

Tomas: danke kön!