lördag, augusti 25, 2007

Denna lördag tillägnas D.A.F.




















Jävlar vad bra dom var under sin guldålder (tidigt 80-tal) och vad mycket mesiga kopior man hört genom åren.

Tanzen Mussolini! Tanzen Adolf Hitler! Tanzen Jesus Kristus!

Någon frågade dom för länge sedan om vad dom egentligen hade för politisk åskådning med tanke på de groteska texterna om Kebabdrömmar i den tyska staten och Hitler, Mussolini, blod och sperma. Dom lär ha svarat; -"We are nihilists. We believe in nothing!" (Ring a bell?)

Update: Vad var det som hände med DAF efter 1984 egentligen? Plötsligt började båda två hoppsa omkring på scenen i någonslags tysk epa-imitation av Boy George och dom började sjunga melodier i epa-versioner av Allison Moyet. Komplett med kongas, salsarytmer och annat huvudvärksframkallande (den hemskaste musikstil som någonsin skapats av människor kallas för "elektro"). I backspegeln ser det ju ut som om dom horade ned sig totalt i nåt slags försök att bli "kommersiella". Något inbitet gammalt fan som vet? Otroligt hemskt att se hur illa det kunde gå.

Passar på att posta följande geniala video också. Låten är "Greif nach den sternen". Jag fullkomligt älskar när artister vågar vara så här bombastiska.

6 kommentarer:

Niklas sa...

Helt fantastiskt! Helt ärligt hade jag inte hört talas om DAF förrän nu och kan bara tacka dig för detta tips. Har lyssnat på YouTube och spinner som en katt. Videon till Der Mussolini är dessutom en pärla.
Den lilla anekdoten om deras politiska åskådning gjorde inte saken sämre.

Anonym sa...

DAF var några av prinsarna på den goda tiden. Kungen hette Skinny Puppy.

/ Mats

Martin Munthe sa...

Jag gillar självklart Skinny Puppy! Men dom är lite för "melodiska" för att krönas till kungar på min lista. (Depeche Mode och Skinny Puppy hamnar i den melodiska kategorin IMHO) Jag gillade och gillar det stramaste och mest minimalistiska i genren.

Nitzer Ebb är ett annat band som började extremt minimalistiskt och var jävligt bra dom första plattorna.

http://youtube.com/watch?v=1Fylf4kBRVE

Anonym sa...

Japp! Förra seklets elakaste basgångar (förutom Nitzer möjligen). Enkelt effektivt: Trummor, sång och en Korg ms-20 synt (i.o.f MiniMoog dubbad på der Mussolini). Post 1984? - ingen aning, är inget riktig harcorefan (mer inne på Rob Zombie och sånt) men.. samplings-paradigmen kom väl där, Mtv, rap. Och.. Kiss sminkade av sig och blev pudelrockare och annat elände. Vad var det som hände egentligen? Det här borde det forskas i.

Anonym sa...

hej martin
daf regerar (förutom daf dos tiden då (konga-skiten)).
men de släppte en ny skiva för ngt år sedan (bl.a. låten rock hoch) den skivan kommer inte upp till forna höjder. men där finns 2-3 riktigt bra låtar!

/gunnar

Byggaren sa...

"We are nihilists. We believe in nothing!" (Ring a bell?)"

Låter som taget ur Big Lebowski?