tisdag, augusti 07, 2007

Arngate

Just nu teoretiserar medierna om det inte är så att Bonnierägda SF och TV4 har gjort en skitsnygg grej och manövrerat ut SVT.

Varför skulle dom göra nåt så korkat? Vad skulle poängen vara med att på ett så här tidigt stadie etablera tanken på att Arn-projektet eventuellt skulle suga? Varför över huvud taget dra in SVT till att börja med? Varför inte bara hoppa i säng med TV4 från början? Nä...Bonneirteorin är jättedålig.

Min erfarenhet från den här lilla ankdammen är att ju större projekt SF jobbar med desto dödsviktigare är det att medierna inte får minsta chans att skriva någonting som kan tolkas som ofördelaktigt. Varför dom skulle frångått den arbetsmetodiken är totalt obegripligt.

Personligen är jag helt ointresserad av Arn som film (OK plåtad trailer - otroligt töntig dialog - trist bok) - men turerna kring projektet är mycket spännande. Jag tror nämligen att projektet visar upp vår sårbarhet som filmnation. Vi har möjligheter att lära oss massor nu.

Jag tror inte alls att det finns någon smart strategi bakom någonting utan väljer Sherlock Holmes Elementärteori: Enligt Gunnar Carlsson har inte producenterna fått ihop material till den TV-serie SVT blivit lovad att köpa och då vill självklart SVT inte köpa längre eftersom det dom skulle köpa inte finns. Anledningen till att det inte finns någon TV-serie är för att projektet rasat över budget och av en överrock bidde det en fingerborg. Om så är fallet befinner sig producenterna i ett mycket dåligt förhandlingsläge nu när fingerborgen ska säljas till TV4.

1 kommentar:

Tomas_Timelock sa...

Fast det konstiga är ju att på projekt på den här nivån så borde det finnas avtal om detta. Sk "events of default"; Vad händer om produktionen drar över budget, om matrialet inte levereras enligt plan, om det behövs kompleteringsbilder etc etc.

Allt detta borde redan vara specificerat i avtal. Känns väldigt märkligt att ett projekt på den här nivån brottas med dessa typer av problem. Det är ju trots allt en budget på motsvarande dryga $30 miljoner vi talar om.

/tomas