söndag, mars 18, 2007

Cassavetes manus?

Är det någon av mina ärade besökare som möjligtvis har stött på någon av John Cassavetes manus i någon form (på nätet eller i bokform eller annat)? Har letat som en galning men hittar ingenting. Jag vet att han skrev väldigt enkelt och skipade standardmallar men jag vet också att han verkligen skrev manus till allt han gjorde och att improvisationsarbetet hade en solid grund att stå på. Någon som kan peka mig i någon riktning?

Väntar med spänning...

5 kommentarer:

ahlgren sa...

Tjabba, har mejlat lite info till din opera-adress. Vet inte om det är något nytt. Men det är en galen professor som har en sida...

Anonym sa...

Det finns ju alltid www.script-o-rama.com att kolla.

Martin Munthe sa...

Dom har tyvärr inget. Jag fick en länk till Ray Carneys hemsida som delvis förklarar varför det inte finns någon tillgång på manus.

Det är tydlige så att Gena Rowlands vägrar låta ge ut någon av manuskripten. ray Carneys teori är att dom innehåller en massa jobbiga personliga reflektioner som har direkt med John och Genas liv tillsammans att göra. Hon är tydligen lite känslig för att Johns rykte skulle skadas om det blir för mycket övervikt på hans dåliga sidor.

Det har uppstått en konflikt mellan Gena Rowlands och Ray Carney som känns lite barnslig från båda hållen. Vem har inte kunnat räkna ut att den ganska hårt alkade John Cassavetes som dog i skrumplever var en ganska komplex och galen figur med en massa dåliga sidor mitt i allt geni? Gena vill inte att det ska betonas för mycket och Ray Carney verkar vara förvånad över att det var så och i sin stora förvåning känns det som att han måste basunera ut det självklara.

Martin Munthe sa...

Tack Ahlgren för länken!

http://people.bu.edu/rcarney/cassavetes/

Anonym sa...

http://www.abebooks.co.uk/servlet/BookDetailsPL?bi=5149803&searchurl=sts%3Dt%26an%3Dcassavetes%26y%3D0%26tn%3Dscript%26x%3D0%26sortby%3D3