lördag, januari 01, 2005

Världens bästa ficktjuv

Vet inte hur många av er som hört talas om "The Tall Swede" Bob Arno. Bob är numera bosatt i Las Vegas och är barnbarn till Axel Munthe. Han har en enastående ficktjuvs-show som turnerar runt världen och är specialist på att läsa beteenden. Förutom hans uppträdanden i Las Vegas anlitas han också av polis och liknande för att undervisa och utbilda personal i konsten att avlöja stölder och bedrägerier. Då och då dyker han upp i Sverige. Passa på att se honom om ni får tillfälle.

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Bob Arno är verkligen en legend. Såg honom i Stockholm för en hel del år sedan då han hade en krogshow tillsammans med tröttsamme John Houdi (som ibland kan vara bra, men mest går på rutin tyvärr). Förutom dom vanliga uppgjorda tricken med slipsar som förlängs och sånt så bjöd Bob på otroligt fint ficktjuveri!

Cecilia sa...

Hej! Vad du skriver om Arnold Munthe är nästan rätt: Han är dock INTE barnbarn till den kände livmedikusen Axel Munthe.

Anonym sa...

"Världens bästa ficktjuv" inom underhållning och showbusiness anses vara komikern och skådespelaren Michael Halvarson som enligt internationell press och expertis "lyft underhållningsformen till en högre konstnärlig nivå än någon annan genom att genom att kombinera ficktjuveri med modern clowning." Han blev bl a handplockad av världberömda Cirque du Soleil för att tillsammans med clowlegenden och mästerregissören David Shiner utarbeta föreställningen Kooza och en av föreställningens huvudroller, "The Thief Clown". En roll hand även spelade själv under de två år.

Se hans akt från Cirque du Soleils Kooza här: http://www.youtube.com/watch?v=Td5mosywxxY