tisdag, januari 06, 2009

Jobs framtid säkrad av IDG




Nu är det då enligt IDG äntligen slut på spekulationerna kring Jobs hälsa eftersom han själv gått ut med ett pressmeddelande om varför han förvandlats till ett vandrande skelett under 2008. Han har en "helt normal" hormonstörning. Japp. Då kan man lägga ned spekulationerna då. Nu tar Jobs sina vitaminer och allt är lugna gatan för Apple. Wallstreet behöver inte oroa sig alls längre. Glöm cancern han drabbades av för några år sedan och undanhöll för Apples styrelse ett bra tag. Det är bara ungefär hälften av de som får den diagnos Jobs fick som dör ändå.
Jag håller tummarna för Steve. Pankreatisk cancer (som han opererades för) är inget att leka med. Flera operationer kan krävas och cellgiftsbehandling. Viktminskning är en vanlig följd av sjukdomen. Man kan bara spekulera i vad det skulle innebära för Apple om hjärnan i företaget utan ersättare inom överskådligt håll skulle drabbas av en dödlig sjukdom mitt i den rådande världskrisen och ed den stenhårda konkurrens det innebär att tillverka gadgets och mobiltelefoner som huvudnäring idag.

1 kommentar:

eff sa...

Med tanke på att Apple gick käpprätt åt h-e under tiden som Jobs höll på med NeXT kan man ju gissa hur det kommer gå om han försvinner igen.

Det finns rätt mycket hybris i Apple-korridorerna och Jobs är nog den enda med den nödvändiga kombinationen av briljans, nykterhet och elakhet. Enligt uppgift har man idag inget att vinna på en tidigare succé om man gör bort sig. Får för mig att det är rätt ovanligt idag.

Visst kommer företaget överleva ett tag ändå, det finns rätt många får som köper en påse skit om det står Apple på den, men det finns ingen långsiktig ekonomisk bärighet där, tyvärr.