onsdag, juni 18, 2008

Kina, Saudi-Arabien, Sverige...

...tre länder med en sak gemensamt, Google vill inte ta i oss med tång. Nu när FRA-lagen röstades igenom i Riksdagen och personlig integritet är lika betydelsefullt som fästingar. Heja Sverige. Ett steg fram och två steg bak.

1 kommentar:

Tomas_Timelock sa...

Måste säga att jag är grymt besviken på ALLA partier i Alliansen i den här frågan. Nu sitter dessutom flera riksdagsledamöter från folkpartiet (som jag själv är medlem i) och beklagar sig över CENTRENS agerande. Visst! Centern övergav sina ideal.

Men så här i efterhand kan konstateras att så väl Fredrik Malm (fp) som Cecilia Wigström (fp) varit starkt kritiska till förslaget - så dessa två kunde tillsammans med Birgitta Ohlsson (fp) - om de ville - valt att inte följa partipiskan hos de andra låtsas liberalerna i Folkpartiet - och precis som Camilla Lindberg (Fp) röstat NEJ! Mao kunde dessa folkprtister själva stoppat förslaget - om de nu verkligen värnat om den personliga integriteten.

De - mer eller mindre - standardiserade svar jag fått riksdagsledamöterna i Alliansen (de som svarat) tuggar samma falska, felaktiga argument.

Återigen har det bevisats att politiker lever i en egen liten värld där man betraktar världens hot och möjligheter på ett helt annat sätt än vad vi vanliga människor gör.

Något som rättfärdigar att man ska avlyssna hela svenska folket för att leta hjärnspöken - medan man har noll koll på att flera tusen svenskar inspirerats av Expedition Robinsson och befinner sig i Thailand när det sveper en Tsunami.

Jag är mållös!