torsdag, juli 24, 2008

Eisner/Miller

...som jag bloggade om för ett par veckor sedan kan jag meddela var extremt bra läsning. Väldigt, väldigt sällan ger man kreatörer chansen att uttrycka sig på sitt eget språk om sitt arbete. Och när två giganter samtalar som i Dark Horse utgåva så hamnar samtalet på en nivå som är väldigt inspirerande. Man slipper alla akademiska försök till förklaringar av "innehållet" och får istället ta del av hur Miller och Eisner tänker om sitt hantverk och hur man sköter business. Hur berättar man med bild. Vad som är den tecknade seriens styrka och svaghet. och hur man får sin vilja igenom på förlagen. Två mästare avslöjar sina trick och hemliga recept för varandra.

måndag, juli 21, 2008

TDF

Mark Cavendish kastade in handduken efter lördagens fjärde etappseger i årets Tour De France. han är tydligen utbränd. Han har sprintat bra men fruktan och utmattningen tog överhanden inför söndagens lite hårdare alp-etapp och han beslutade att kliva av årets tävling. Synd. Han är duktig för sin ålder men är samtidigt beviset på Fausto Coppis gamla devis att ålder (och slughet) alltid kommer att vinna över ungdom i den Stora tävlingen. En slug och rutinerad cyklist bränner inte ut sig innan det är dags för helvetet i de franska alperna. Det har varit semestercykling fram tills nu.

Jag håller hela tiden tummarna för etappsegrar för Erik Zabel. Det är hans fjortonde Tour och han har en makalös förmåga att plocka plats i Peloton och cykla över mållinjen nånstans mellan tredje och sjätte plats. Ruskigt duktig cyklist som borde ha fått vinna mer. Årets Tour blir Zabels sista har han själv sagt.


















Erik Zabel

lördag, juli 05, 2008

Semester

Nu drar jag med fru på semester. Med på resan är min HV30. Skulle gärna ta med min nya Merckx också, men den är lite för otymplig. Sista veckan i juli är jag i Paris för målgången av Tour de France. Ska bli enormt kul.

Ordnade lite av semesterläsningen idag: