söndag, april 13, 2008

Cykelfeber

Lance Armstrong, Eddy Merckx, Fausto Coppi. Stål, aluminium eller kolfiber. Kolfiber/aluminium-mix? Ram från Wilier eller Colnago? Campagnolo eller Shimano-växlat? Fulcrum-hjul? Competition Fit eller mer Eddy? Beställa från nätet eller stödja min lokala och ovanligt duktiga specialbutik på hörnet? Är det inte Tour de France snart? Jag har cykelfeber. Världens mest fantastiska sport.




tisdag, april 01, 2008

Bloggningsfrekvensen

Bloggar inte så ofta som jag kanske skulle vilja. Senaste ett och ett halvt åren har jag frivilligt och ofrivilligt dragits in i en angränsande bransch och kommer nu att jobba en hel del med Virtual Reality framöver. Det kommer att ha stor inverkan på mina egna filmer och det känns som att en intressant ny väg håller på att öppna sig för min del. Jag har varit insnöad på VR i en herrans massa år. Egentligen är jag en dinosaurie på området om man betänker att jag lästa Howard Reingold och Jaron Lanier när dom dök upp (ni som är lite insatta i ämnet vet att det var läääänge sedan). Och min film Year One är min egen hyllning till det egna intresset.

VR var ett sånt där buzz word som töntifierades i börja av 90-talet med associationen till en hel del branschfloskler, rave-kids, misslyckade arkadspel och annat. Det var alldeles för tidigt då. Nu är det annorlunda. Ur ett brett perspektiv är VR redan jättestort igen. Nintendo Wii är en av de mest sålda VR-lösningarna. Sedan letar sig realtidmotorer in i andra branscher och inte minst filmbranschen.