onsdag, november 28, 2007

Hur blir man regissör?


Förra posten följdes av en kommentar som födde denna bloggpost. Som svar på Annas inlägg:

Det finns såklart en jäkla massa vägar att går för att bli regissör. Och precis som för skådespelare så finns det ingen regimetod som passar alla.

David DeCoteau sa en jäkligt bra grej. Han sa att det går inte att "ha en karriär" som regissör. Det finns kanske sju regissörer i världen som har en karriär som regissörer och Steven Spielberg är en av dom. För resten är det ett maratonlopp som aldrig tar slut. Ibland ligger man bra till - ibland har man halkat efter.

Men hur går man handgripligen till väga för att bli regissör? Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte. Begåvning räcker inte enbart. Inte förmågan att snacka omkull folk med pengar heller. Rätt plats, rätt ögonblick, rätt självförtroende och övertygelse kan vara en del av svaret. Och så tror jag på Rocky Balboa. "It aint about how hard you can hit. It's about how hard you can get hit and move forward. That's how winning is done."

Och ett hett tips; vill du göra det så svårt för dig själv som möjligt och vägen mellan varje film till en överdrift i arbetsansträngning; modellera dig efter hur jag har gjort. Kritisera uppåt. Kritisera Producentföreningen och SFI. Gör knepig och konstig lågbudgetfilm som inte riktigt passar in här och som är lått att avfärda som "skit".

fredag, november 23, 2007

The times they are a'changin...

Det här inlägget är skrivet med TIP och Microsofts tabletteknik för handstilsigenkänning. Jag har nämligen bytt ut min Macbook till UMPC. MS Vista är byggt för tablet och UMPC.

Passar mig perfekt eftersom penna är mitt huvuddakliga verktyg och alltid har varit.

Om ni vill se en UMPC in action så är det en sådan "Hi I am a Mac" skådisen räddar världen med i Die Hard 4.0.

lördag, november 17, 2007

Telefonförsäljare knackar på framtidsdörren...

Min telefon ringer.

Jag: Hallå.
Telesäljare: Hej jag ringer från Comhem och jag har ett erbjudande till dig. Om du kompletterar ditt bredbandsabbonemang hos oss med vår fasta telefontjänst istället för Telias så uppgraderar vi ditt bredband gratis. Telefonen kostar bara några hundra i månaden och så tillkommer samtalskostnad.
Jag: Jag har ingen fast telefon. Så jag kan inte byta till ett abbonemang hos er.
Telesäljaeren: ...men...jag ringer ju ett fast nummer... 08-559...
Jag: Ja du ringer ett landbundet nummer ja. Men jag har ingen telefon och är inte intresserad av att ha någon fast telekostnad varje månad. Just nu ringer jag gratis till alla fasta landbundna nummer i nästan hela världen och det kostar mig 120 spänn i kvartalet.
Telefonsäljaren: ...men...
Jag: Du ringer just nu till ett Skype-nummer som rullar på ert bredband.
Telesäljaren: Ojdå...då förstår jag. Nu blev jag lite imponerad. Jäkligt bra ljudkvalitét måste jag säga. Okej. Tack och hejdå.
Jag: Hej.

Telesäljaren åkte säkert hem efter jobbet och sa upp sin fasta telefon och skaffade Skype In istället. Jag kan förstå att telejättarna är aningen stressade just nu.

torsdag, november 08, 2007

Alive

Jadå, jag lever. Ibland har livet utanför nätet en tendens att ta över.

Här är den hetaste listan på saker jag verkligen ogillar:
1. Pianosvart blank plast kring plattaskärmar och som utsmycknad av elektronik över huvud taget. Fy fan. Och nästan allt ser ut så i butikerna nu. Hiskeligt. Kräkframkallande. Det är så fult att det skulle få Tjeckiska porrfilmsregissörer att flytta undan det ur bakgrunden.

Nä nu drar jag till Cumbria i norra England istället.