tisdag, oktober 16, 2007

Jäklar vad kallt det var här hemma.

Det var så soligt och skönt nyss i Neapel-bukten. Jag längtar tillbaka.















Utsikt i Positano.















Utsikt från Villa San Michele över Capri.

torsdag, oktober 04, 2007

Machinima against poverty

Nu i oktober går FN:s satsning Stand Up Against Poverty av stapeln. Det handlar om att försöka slå rekord i antal människor som reser sig upp för ett syfte. 23 miljoner var det förra gången.

Jag blev ombedd av ett bolag i England att producera en Machinima för syftet. Någonting jag aldrig gjort förut även om jag varit nära Machinima-produktioner några gånger. Det blev en rätt kul utmaning. Skitfrustrerande som regissör att jobba med skådespelare som har ett register på kanske tio rörelser och ännu färre uttryck (lite som Svenska skådespelare) men det gick till slut att knåpa ihop denna korta Machinima tänkt som en spoof på amerikanska filmtrailers.

Machinima, för er som inte känner till det, är datoranimerad film gjord med hjälp av spelmotorer i stil med dom man hittar i Quake eller Halo. Jag har använt ett Machinima-verktyg som heter Moviestorm för produktionen.

Mac vs. PC debaclet

Som gammal Mac-användare och PC-användare så förstår inte jag vad pro-Mac-personer pratar om när dom hyllar Apples stilkänsla över Microsoft. Nu pratar jag inte så mycket ommaskinerna utan om själva operativsystemet.

Ta det här klippet där Apples VD Steve Jobs öser galla över sin konkurrent:

Och sätt det sedan i relation till utseendet på OSX Leopard (Apples operativsystem) som dyker upp här i oktober.













Är det där exempel på "smak" som Steve Jobs pratar om? Proportionerlig design med rötter i klassisk typografi? Det ser ju ut som splashsidan till en Pokersite.