onsdag, maj 25, 2005

Gallery

Väldigt intressant mjukvaruföretag i England. Dom tillverkar tredjepartslösningar som förvandlar program som Logic och Nuendo till dedikerad ADR-programvara och släppte nyligen "VirtualVTR" som förvandlar en G5:a till en "state of the art" DDR fast för bråkdelen av vad sånt brukar kosta. Dom finns här.

söndag, maj 22, 2005

Sin City

Jag fick blandade känslor av Sin City. För samtidigt som den stinker av en medelålders fotsvettig ungkarls fantasibild av brudar så är den trots allt härligt respektlös i sin form. Och att den förhåller sig så tight till förlagan som är så oerhört visuell som Frank Millers originalskapelse (och alla hans skapelser) gör den ändå till ett slags mäktig upplevelse. Tydligen gick den väldigt snabbt att spela in eftersom det mesta är rena greenscreen-tagningar och i o m att den ligger så nära serien så var bildlösningarna redan "låsta" på ett tidigt stadie. Rodriguez fortsätter att impa på mig för sin respektlöshet och independent-anda. Killen är cool. Och så spelar han en mean guitarra för den som hört honom i hans latinorockgrupp Chingon.

tisdag, maj 17, 2005

Äntligen en korrekt konstruerad kamera...

Brukar inte gilla JVC:s grejer men om den här håller måttet så är dom iallafall först med att konstruera en kamera (GY-HD100u) som fotografer kan använda. HDV, flip out, rejäl sökare, utbytbar optik och fäste för pinnar för follow focus. Hårdvaran ser ju extremt lovande ut. Återstår bara att se hur JVC löst mjukvaran. Deras förra HDV-kamera var inte direkt någon hit. $6-7000 ska den tydligen gå får och den börjar levereras i Juli 2005.

Showreel 2005

Har till slut lyckats snickra ihop ett rejält showreel på DVD (fokus på mitt arhbetre som filmfotograf och regissör). Av olika anledningar hinner jag aldrig prioritera just showreel men nu tog jag till slut tag i det. Den stora fördelen med DVD är ju att det är så mycket lättare att uppdatera och ändra. Skönt att slippa gå tillbaka och klippa om allt som var fallet tidigare.

Hjärta av Sten på TV4

Missade själv helt att TV4 körde Hjärta av Sten den 6:e Maj. Så den här blogposten kan ju knappast fungera som en påminnelse.